Sałatka z fetą i pieczonymi brzoskwiniami

17 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 dojrzałe brzoskwinie bez pestek
– sok z cytryny
– listki świeżej mięty
– marynowana feta około 300 gram
– czerwona cebula
– różne rodzaje sałaty
– pieprz

Brzoskwinie pokroić w trójkąciki, skropić sokiem z cytryny i piec w nagrzanym piekarniku około 3 minuty lub na grillu, listki mięty posiekać, wymieszać w salaterce liście sałaty, dodać pokrojoną w kostkę fetę, obraną czerwoną cebulę w cienkie piórka, sałatę wymieszać z fetą i 2 łyżkami zalewy olejowej od fety, na wierzchu położyć upieczone brzoskwinie, posypać czarnym pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺