Sernik bananowy

16 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 12 dag masła
– 15 dag cukru
– cukier waniliowy
– 3 jaja
– 20 dag maki
– 20 dag czekoladowych płatków, wiórków (mozna z czekolady zetrzeć ewentualnie)
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 3 łyżki mleka
– 3 łyzki konfitury morelowej
– 3 łyżeczki żelatyny
– 2 banany
– 50 dag twarogu
– 50 dag śmietanki kremówki

Masło, 10 dag cukru utrzeć mikserem, wbić jaja, dodać mąkę z proszkiem, dolać mleko i mieszać. Wrzucić płatki czekoladowe, ciasto włożyć do gorącego piekarnika i piec około 25 minut. Żelatynę rozpuścić a banany obrać. Zmiksować z cukrem waniliowym, dodać twaróg i resztę cukru, wymieszać na gładką masę. Połączyć z żelatyną, wstawić do lodówki na 15 minut, śmietanę kremówkę ubić, przełożyć do tężejącej masy, rozsmarować na wystudzonym cieście, wstawić na 4 godziny do lodówki. Konfiturę podgrzać, posmarować boki tortu i posypać resztą płatków.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz