Aromatyczna zupa z cukinii z pestkami dyni

15 listopada 2010, dodał: Centrum Dietetyczne Ventis
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • cukinia,
  • czerwona cebulka,
  • strączki papryki chili,
  • czosnek,
  • warzywa do wywaru (marchew, pietruszka, seler),
  • pestki dyni

Wykonanie: Zrobić wywar, wyjąć marchew, pozostałe warzywa zostają w zupę w postaci rozdrobnionej. Cukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry- dodać do zupy i gotować. Dodać przyprawy i przeciśnięty ząbek czosnku. Pod koniec gotowania dodać małą ilość posiekanej papryki- gotować do miękkości i zmiksować. Zupę podawać w miseczkach posypaną prażonymi (na patelni bez tłuszczu) pestkami dyni.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...