Kalarepka faszerowana

27 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na oryginalne mało znane danie, 1 porcja to tylko 288 kcal, podawaj z puree ziemniaczanym

– 12 kalarepek
– 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
– 2 jaja ugotowane na twardo
– 4 łyżki groszku zielonego (może być z puszki)
– 3 łyżki pokrojonej w kostkę papryki czerwnej
– 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
– 1/2 szklanki rosołu z kostki
– 2 łyżki oleju
– 2 łyżki mąki pszennej
– 2 łyzki koperku, sól, pieprz

Kalarepkę obrać, umyć, obgotować 15 minut w posolonej wodzie, wydrążyć, pozostawiając ścianki grubości 7 mm, jajka grubo posiekać, ryż wymieszać z 1 łyżką oleju,
jajkami, papryką , groszkiem, 1 łyżką koperku, doprawić sola i pieprzem.
Wydrążone kalarepki napełnić nadzieniem i wstawić do naczynia żaroodpornego, zalać rosołem, dusić około 20 minut, z pozostałej ilości oleju i mąki zrobić zasmażkę, przyprawić, dolać jogurt, polać kalarepki, udekorować koperkiem



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...