Sałatka ryżowa z kalafiorem

26 stycznia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z kalafiorem i ryżem: podawać z ciemnym pieczywem, 1 porcja to 331 kcal

– 1 kalafior
– 1 pęczek rzodkiewek
– 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryzu
– po 1/2 szklanki pokrojonych w paski papryki czerwonej i ogórka
– 1 łyżka koperku
– sos: 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyzka majonezu light, 1 łyżka keczupu i soku z cytryny, sól i pieprz

Kalafiory umyć, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, majonez wymieszać z jogurtem i keczupem, doprawić sokiem i solą oraz pieprzem. Warzywa wymieszać z ryżem i koperkiem, polać sosem, przybrać kiełkami lub szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...