Sałatka ryżowa z kalafiorem

26 stycznia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Sałatka z kalafiorem i ryżem: podawać z ciemnym pieczywem, 1 porcja to 331 kcal

– 1 kalafior
– 1 pęczek rzodkiewek
– 3/4 szklanki ugotowanego na sypko ryzu
– po 1/2 szklanki pokrojonych w paski papryki czerwonej i ogórka
– 1 łyżka koperku
– sos: 2/3 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyzka majonezu light, 1 łyżka keczupu i soku z cytryny, sól i pieprz

Kalafiory umyć, ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, majonez wymieszać z jogurtem i keczupem, doprawić sokiem i solą oraz pieprzem. Warzywa wymieszać z ryżem i koperkiem, polać sosem, przybrać kiełkami lub szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.