Grzybnięte placki Eli

25 października 2010,
dodał: eli_555
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg ziemniaków
25 dkg kurek
25 dkg podgrzybków
25 dkg pieczarek
2 cebule
4 ząbki czosnku
4 jajka
8 dużych łyżek mąki pszennej
sól
pieprz
olej do smażenia

Cebule drobniutko posiekać. Grzyby obrać, większe pokroić i każdy gatunek osobno usmażyć na 2 łyżkach oleju z odrobiną cebuli, solą i pieprzem. Ziemniaki zetrzeć na tarce z małymi oczkami (nie na miazgę) i na sicie odcisnąć nadmiar soku (nad garnkiem). Do ziemniaków dodać ostudzone grzyby, resztę cebuli, czosnek przeciśnięty przez praskę, mąkę, jajka, skrobię która ustała się z odciśniętego soku (sok ostrożnie zlać) doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką ciasto formując placki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

file1288029337



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...