Sznycle z papryką

3 października 2013,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 małe piersi z kurczaka
– pęczek dymki lub cebula czosnkowa
– czerwona papryka
– 3 marchewki
– 10 pomidorków cherry
– oregano, sól, pieprz ziołowy
– pół szklanki oleju

Piersi przekroić na połowy tak, aby wyszło 8 sznycli. Olej wymieszać z przyprawami, posmarować mięso. Marchewkę zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w plasterki a dymkę w talarki, usmażyć na patelni (około 6 minut). Mięso usmażyć – około 7 minut z każdej strony, dodać warzywa i pomidorki pokrojone na pół, podlać wodą, dusić pod przykryciem około 10 minut. Podawać z ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...