Faszerowane ziemniaki ze smakiem

20 października 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny


składniki:

ziemniaki duże 4 szt

pieczarki 4 szt

cebula 1 szt

jajko 1 szt

vegeta 1 łyżka

pieprz 1/4 łyżeczki

olej do smażenia 3 łyżki

Farsz:
Cebulę pokroić cienko na piórka, podsmażyć. Dodać poszatkowane cienko pieczarki. Smażyć aż odparuje woda, dodać przyprawy. Na koniec jak lekko przestygnie dodać jajko surowe, wymieszać.

file1287561008

Ziemniaki obrać, przekroić na połówki i wydrążyć jak najwięcej ze środka, ściąć podstawę, aby równo stały. Nałożyć wcześniej przygotowany farsz i ustawić w garnku farszem do góry. Zalać 3/4 wysokości ziemniaków, do wody wsypać wegety i listek laurowy i gotować pod przykryciem około 25 min. Podawać do wszelkiego rodzaju mięs, a najlepiej smakuje z drobiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....