Suflet ziemniaczany

6 października 2010, dodał: Renata Kamola
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • jajko
  • majeranek
  • 12 ziemniaków
  • 15 dag startego żółtego sera
  • bułka tarta
  • olej
  • sól,pieprz
  • Sos: 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżki mąki
  • 2 kostki rosołowe
  • cebula
  • 20 dag kwaśnej śmietany

file1286363159

Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Do mięsa dodajemy jajko, majeranek,łyżkę bułki tartej, pieprz i sól. Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju.

Sos: z kostek robimy bulion, z margaryny i mąki zasmażkę. Wsypujemy pokrojoną cebulkę, wlewamy bulion i dokładnie mieszamy, zagotowujemy.

Klopsiki układamy na środku naczynia do zapiekania, po bokach obsypujemy ziemniakami,zalewamy sosem,posypujemy bułką tartą i serem. Zapiekamy 40 min. w temp. 200 s.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...