Kartofle inaczej

5 października 2010,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 12 średnich ugotowanych kartofli
  • 1 łyżka masła
  • 3/4 szklanki słodkiej śmietany
  • zielona pietruszka
  • łyżeczka mąki
  • sól

Kartofle obrać, umyć, zalać wrzątkiem, osolić, ugotować.
Odcedzić i pokroić w plasterki. W płaskim rondlu zagotować masło z mąką i śmietanką. Posolić, dodać posiekaną pietruszkę, wrzucić kartofle. Zagotować na dużym ogniu i natychmiast podawać.



FORUM - bieżące dyskusje

Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....
moda xxl
Zgadzam się. Niedoskonałości łatwiej przykryć nieco luźnym krojem, a i stopień wygody i komfortu...