Kuskus wg Buni

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kuskus fantastycznie dopasowuje się do różnych smaków .

Czas : 20 minut

file1285936302

Składniki :

1 szklanka kuskusu
2 szklanki bulionu drobiowego ( może być z kostki )
1 łyżka masła
1/2 szklanki pokrojonego koperku
1/2 szklanki pokrojonego bardzo drobno obranego ze skórki i pozbawionego pestek pomidora
1 duża cebula pokrojonego w drobną kostkę
1 łyżka oleju

Cebulę zeszklić na oleju .Zagotować bulion z masłem koprem , pomidorem i podsmażoną cebulą . Kuskus wsypać do gorącego bulionu gorącym bulionem- wymieszać .Zostawić przykryte aż kaszka wchłonie cały bulion .Widelcem wymieszać kuskus tak by był sypki .