Sos czosnkowo-karczochowy

Avatar photo
28 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały sos do maczanek, a także jako polewa do mięs i ryb oraz krem do krakersów lub chipsów.

Składniki: 2 ząbki czosnku, 100 g karczochów, 1/2 kubeczka kwaśnej śmietany, 4 łyżki posiekanych ziół i zieleniny, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta mielonych goździków.

Przygotowanie: czosnek obrać, karczochy wymyć, odsączyć i razem zmiksować. Puree wymieszać ze śmietaną, dodać do tego zioła i zieleninę, doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz przyprawami.

file1285665300



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...