Gofry ziemniaczane

28 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 duże ziemniaki
1 szczypta gałki muszkatałowej
1 szczypta szafranu
1 ząbek czosnku
1/2 paczki drożdży
4 łyżki ciepłej wody
20 ml mleka sojowego
2 łyżki mąki
10 dag sera (Emmental)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki. Odstawić na durszlak do odcieknięcia. Wymieszać w misce z solą, pieprzem (należy dostosować do swoich upodobań), gałką muszkatołową, szafranem, czosnkiem. Drożdże rozcieńczyć w ciepłej wodzie i 20 ml mleka sojowego. Dodać 2 łyżki mąki i 10 dag tartego sera. Rozgrzać gofrownicę. Wlać chochlę ciasta.  Piec, aż gofry będą złociste i chrupiące. Podawać z dipem śmietanowym i szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...