Muszelki pieczarkowe

27 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Można podawać jako samodzielne danie lub dodatek do II dania.
Czas : 30 minut

file1285607744

Składniki :

20 dag makaronu
20 dag pieczarek
2 łyżki oleju aromatyzowanego borowikami ( można użyć zwykły z pestek winogron )
sól
pieprz mielony
1/2 pęczka pokrojonego koperku
3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
1 kostka bulionu drobiowego
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki . Usmażyć na rumiano na oleju z masłem , posolić i popieprzyć .
Makaron ugotować al dente .Odcedzić .Wrzucić z powrotem do garnka, dodać podsmażone pieczarki z tłuszczem .Wsypać koper i pietruszkę .Wymieszać . Zostawić chwilę przykryty by przeszedł smakiem. Doprawić jeśli potrzeba .
Używam olej aromatyzowany borowikami bo po prostu mam – nadaje potrawie smaku , ale jak nie ma to można po prostu wrzucić do smażenia pieczarek kawałek namoczonego wcześniej w bardzo małej ilości wody suszonego borowika .Jak się go chwile posmaży to olej nabierze grzybowego smaku.

nadesłała: BUNIA



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...