Sos żurawinowy

27 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. żurawiny

2 łyżki cukru

brandy 1 łyżka

4 goździki

4 owoce jałowca

pieprz

100 ml. czerwonego wina

Przygotowanie:

Jałowiec, goździki i pieprz zmiażdżyć.Włożyć do rondelka z cukrem, zalać winem i gotować 5 minut. Przecedzić, dodać żurawiny, brendy i gotować godzinę. Doskonały do potraw mięsnych.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺