Halibut macerowany w soku cytrynowym

25 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Najprostsza wersja halibuta jaką robię.

Czas: 15 minut + macerowanie

Składniki:

4 małe filety z halibuta (bez skóry)

2 cytryny (a w zasadzie sok wyciśnięty z nich)

sól

pieprz mielony

mąka

1/3 kostki masła

Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny. Zostawić na minimum 1 godzinę. Wyjąć i osuszyć. Posolić i posypać pieprzem mielonym. Oprószyć mąką.

Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano  z obu stron halibuta.

Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

file1285445229



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...