Sos brzoskwiniowy

22 września 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Doskonały do naleśników.

Składniki:

500 g brzoskwiń, sok z jednej cytryny, paczka cukru waniliowego, 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego, 2-3 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich.

Przygotowanie: brzoskwinie obrać, usunąć z nich pestki, miąższ zmiksować z dodatkiem dwóch łyżek wody oraz sokiem z cytryny, a następnie doprawić cukrem waniliowym i miodem. Orzechy uprażyć na patelni, ostudzić i posypać na sos.

file1285165489



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...