Dieta KETO jest coraz bardziej popularna nie tylko wśród osób dbających o szczupłą figurę, ale również wśród pacjentów zmagających się z wieloma chorobami. Stan ketozy jest uznawany za leczniczy i coraz więcej dietetyków i lekarzy głosi potrzebę jej stosowania. Warto więc poznać zasady tej diety i sprawdzić, jakie korzyści może ona wnieść do naszego życia.
Dla mnie ta księga to kompendium wiedzy na temat zdrowego i pełnego smaku życia. Gdy mam czas, żeby poeksperymentować w kuchni lub przygotowuję małe przyjęcie dla bliskich i przyjaciół, otwieram ją na losowej stronie i wyczarowuję pyszne danie wg przepisu lub z moimi dodatkami. Moja rodzina polubiła szczególnie złote ciasto migdałowe oraz skrzydełka kurczaka z sosem buffalo. Przepisy nawiązują chyba do wszystkich kuchni świata, gdyż spotykamy tu zarówno typowo polskie składniki, jak i dodatki z najbardziej egzotycznych zakątków świata. Nie brak tu także warzyw, które stanowią świetne uzupełnienie mięsa i nabiału. Dzięki indeksowi potraw łatwo znaleźć interesującą nas potrawę z działów: Koktajle, Śniadania, Desery, Wypieki, Zupy, Sałatki, Ryby i owoce morza, Drób, Mięso, Przekąski i przystawki, Słodkości, Napoje, Bazy.
Dzięki wiedzy i zaangażowaniu specjalistów z zakresu dietetyki i zdrowego żywienia otrzymujemy możliwość zmiany swojego życia na zdrowsze poprzez wprowadzenie korzystnych zmian w odżywianiu. Jeśli chcecie lepiej się poczuć, schudnąć, ustabilizować poziom cukru we krwi, zadbać o serce i pozbyć się codziennych dolegliwości, to najlepszą drogą do tego celu będzie dieta KETO w praktyce, zamknięta na ponad 800 stronach – polecam ją Wam serdecznie!
Anna
Książkę poleca Wydawnictwo Vital – można kupić ją TUTAJ
Dziękujemy Wydawnictwu za udostępnienie egzemplarza recenzyjnego –
Redakcja