Carolyn Ketchum: Keto słodycze – recenzja

20 lutego 2021, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

Carolyn Ketchum: Keto słodycze

 

 

 

Myślisz, że musisz zrezygnować z pieczenia na diecie niskowęglowodanowej lub keto? Pomyśl jeszcze raz! Chwyć fartuch i ulubioną miskę do mieszania i przygotuj się na kuchenną przygodę, gdy Carolyn Ketchum odkrywa swoją pasję do pieczenia.

Twórczyni popularnego bloga All Day I Dream About Food i autorka kilku uwielbianych książek kucharskich, Carolyn Ketchum słynie z wyśmienitych przepisów na wypieki o niskiej zawartości węglowodanów. Dzięki tej kompleksowej książce kucharskiej poświęconej wypiekom ketogenicznym każdy może tworzyć przepyszne wypieki, zachowując jednocześnie zdrowy tryb życia. Twoja rodzina i przyjaciele mogą nawet nie zdawać sobie sprawy, że te przepisy są keto. Książka zawiera szeroką gamę słodkich i słonych przysmaków.

Misją Carolyn Ketchum jest udowodnienie światu, że specjalne diety nie muszą być nudne ani restrykcyjne. Kiedy cukrzyca ciążowa zmusiła ją do obserwowania spożycia węglowodanów, skierowała swoją pasję do pieczenia i gotowania na tworzenie niskowęglowodanowych wersji swoich ulubionych przysmaków. Zadziwiające, co można zrobić z torebką mąki migdałowej, masłem i chęcią do eksperymentowania. Keto słodycze to poradnik i zdumiewająco wszechstronne źródło wiedzy o pieczeniu bez cukru, mąki pszennej lub innych składników o wysokiej zawartości węglowodanów. Autorka spędziła wiele lat na doskonaleniu swoich technik pieczenia słodyczy o niskiej zawartości węglowodanów, a w tej książce dzieli się wszystkimi swoimi sekretami.

Oprócz obszernego przeglądu składników i narzędzi do pieczenia rarytasów o niskiej zawartości węglowodanów, książka zawiera ponad 150 dokładnie przetestowanych przepisów na słodkie i słone wypieki, od codziennych ciastek po ciasta i torty na specjalne okazje, chleby, krakersy, a nawet pizzę. Przykładowe przepisy obejmują: czekoladowe przekładanki, marmurowy sernik, bezmleczne ciastko z kawałkami czekolady z patelni, batoniki z limonką, pączki z glazurą klonową, cheddarowe ciasteczka z kroplami czosnku, bajgle z keto do żucia, tartę pomidorową z ricottą, letnie ciasto jagodowe i wiele innych.

Dzięki tej wszechstronnej książce kucharskiej każdy może tworzyć pyszne smakołyki o niskiej zawartości węglowodanów, jednocześnie odżywiając ciało, umysł i duszę. Na rynku nie ma nic podobnego i jest to obowiązkowa książka kucharska dla każdego zwolennika diety keto, ze wszystkimi najlepszymi wskazówkami, sztuczkami, nakazami i zakazami dotyczącymi wypieków bez cukru, bez zbóż i mleka i przepisami niedostępnymi nigdzie indziej.

Dziękuję za egzemplarz do recenzji Wydawnictwu Vital