Czekoladowa krówka

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut + 1,5 godziny chłodzenie

Składniki :

  • 1 litr mleka
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 budyń o smaku ,,krówkowym „
  • 1 Mousse czekoladowy Dr Oetkera
  • 4 łyżki polewy czekoladowej do sosów i deserów ( lub zagotować 1/3 szklanki wody z łyżeczką masła, łyżką cukru i łyżką kakao)
  • dekoracje gotowe do deserów w brązowym i złotym kolorze

Zagotować 1/2 litra mleka z masłem i cukrem. Budyń wymieszać z 1 szklanką zimnego mleka i walać na wrzące . Mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Przelać gorący w miseczki i ostudzić.

Mus czekoladowy ubić mikserem z 1 szklanką zimnego mleka tak by był gęsty.

Układać na ostudzonym budyniu. Polać polewą . Udekorować i wstawić na godzinę do lodówki . Podawać chłodny.

file1280818580