Budyń z Amaretto

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Domowy budyń o migdałowym smaczku.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3/4  litra mleka 3,2 %
  • 2 łyżki masła
  • Syrop  Amaretto
  • 1/4 szklanki wody
  • 2 żółtka
  • 5  łyżek mąki ziemniaczanej ( z lekką ,, górką „)
  • świeże maliny do posypania

Zagotować wodę z masłem i 5 łyżek syropu Amaretto . Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut. Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .

Przelać do 4 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać malinami , polać delikatnie syropem Amaretto.

file1280817803



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...