A co w środku ?

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3 jajka na twardo
  • 1 łyżeczka pokrojonych kaparów ( używam ,, polskich kaparów z nasion nasturcji ” )
  • 1 łyżka miękkiego białego sera
  • olej ( używam z pestek winogron )
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony ( dobrze by było użyć biały )
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki bardzo drobno pokrojonej cebulki
  • do dekoracji kawior  lub caviart , chrzan wasabi  lub inne

Jajka ugotowane na twardo przekroić na połówki i wyjąć żółtka. utrzeć je z serem .Dodać pokrojone kapary .Po woli ucierać na pulchną masę dodając po odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą , pieprzem , sokiem z cytryny .

Włożyć w miejsce żółtek utartą masę .Złożyć jajka tak by się skleiły i wyglądały jak całe.

Z majonezu, cebulki, kopru zrobić sos .Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Jajka układać na listku sałaty . Oblewać sosem tak by pokrywał jajko.

Udekorować koprem, kaparami. Ja dodatkowo udekorowałam zielonym kawiartem z chrzanu Wasabi i ikra z pastrąga .

file1280817395



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...