Happy food green. O roślinnej diecie i szczęśliwym życiu

27 grudnia 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 Autorzy: Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

Premiera 11 sierpnia 2021

Happy for green - poradnik dietetyczny

Jak zachować równowagę między zdrowiem i smakiem a troską o środowisko?

W czasach, gdy o zdrowiu, klimacie i negatywnych skutkach chowu zwierząt myślimy więcej niż kiedykolwiek, jest wiele powodów, dla których warto żyć bardziej zielono.

Oferta wyrobów wege i zamienników produktów pochodzenia zwierzęcego stale rośnie i łatwo stracić orientację, co naprawdę jest najlepsze tak dla naszego organizmu, jak i klimatu. „Happy food green” podsuwa nam odpowiedź na pytanie, jak w większym stopniu oprzeć swoją dietę na roślinach.

Po „Happy food” i „Happy food 2.0” czołowy szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt i dziennikarz naukowy Henrik Ennart kontynuują serię książek o jedzeniu, które daje szczęście. „Happy food green” zawiera szczegółową analizę rewolucyjnych wyników badań na temat diety roślinnej oraz pięćdziesiąt apetycznych przepisów zapewniających zróżnicowane i zrównoważone posiłki.

Książka przyda się nie tylko początkującym wegetarianom i weganom. Będzie też idealnym poradnikiem dla tych, którzy chcieliby w większym stopniu korzystać z produktów roślinnych. To obowiązkowa lektura dla zainteresowanych bardziej ekologicznym i pełniejszym smaku życiem.

Książkę poleca Wydawnictwo Słowne