Czerwone na białym

Avatar photo
23 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 rzepy
1 mała czerwona papryka
1 łyżka plus 3/4 łyżeczki soli
pieprz do smaku
sok z 1 cytryny

Przygotowanie:
Rzepę bardzo dokładnie umyć, pozostawiając skórkę, następnie pokroić tak cienko jak to możliwe. Paprykę pokroić w bardzo cienkie paseczki. W dużej misce wymieszać plasterki rzepy i papryki. Posypać 1 łyżką soli i pozostawić na co najmniej 30 min. Wrzucić rzepę na durszlak i opłukać pod zimną wodą, aby usunąć wszelkie ślady soli. Odsączyć i umieścić w naczyniu. Dodać sok z cytryny i sól. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 min. przed podaniem.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.