„Dieta antyrakowa. Przepisy na zdrowe życie” – nowość!
Nowy poradnik dietetyk Agaty Lewandowskiej i Wydawnictwa RM od 30 marca w księgarniach!
Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas nie chce doświadczyć tej choroby. Na rozwój raka wpływa bardzo wiele czynników i nie wszystkie zależą od nas. Ale czy na co dzień robimy wszystko, by się przed nim uchronić? Czy wiesz, które produkty mają właściwości antynowotworowe? Jak przygotowywać dania, by nie traciły cennych składników odżywczych? Jak przechowywać żywność, by nie stała się dla nas niebezpieczna?
Dzięki tej książce dowiesz się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka oraz poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym.
Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki, przekąski i prozdrowotne koktajle.
O autorce:
Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka WUM, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu poradników o zdrowym odżywianiu i dietach leczniczych (m.in. Niski indeks glikemiczny, Dieta w chorobie Hashimoto, Detoks cukrowy). Prowadzi stronę internetową oraz blog pod adresem www.lewandowskaagata.pl. Ostatnio nakładem Wydawnictwa RM opublikowała poradniki Pokonaj nadciśnienie dietą DASH oraz Dieta wzmacniająca odporność.
Polecamy tę nowość jako jej patron medialny!