BIO w wersji trio – czyli (nie taka) krótka historia ketchupu

19 sierpnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ketchup znają i uwielbiają prawie wszyscy. Używany jako dodatek do kanapek, grilla, tostów, sałatek czy gulaszy, ten specyficzny sos pomidorowy potrafi doskonale uzupełnić nawet najprostszą potrawę. Znając potencjał ketchupu, firma Roleski wprowadziła do swojej oferty nowy ketchup ekologiczny BIO, którego każde 100 g powstało z aż 218 g pomidorów organicznych. Ta nowość dostępna jest w trzech wariantach smakowych, które zadowolą nawet najbardziej wymagających konsumentów – bez skrobi, glutenu, GMO i z certyfikowanych ekologicznych składników.

Nie wymyślili go Amerykanie ani Włosi. Nie został też stworzony do podkręcania smaku karkówki czy kiełbasy. Geneza najpopularniejszego sosu na świecie może zadziwiać, ponieważ powstał… w Chinach jako dodatek do dań rybnych. Długa historia ketchupu sprawiła, że jego receptura zmieniała się w zależności o tego, w jakim kraju się pojawiał.

W ten sposób pojawił się i w Polsce, gdzie od pierwszej połowy XX wieku zasiada na wspólnym tronie razem z majonezem i musztardą. Lata doświadczeń i zmiany trendów żywieniowych sprawiły, że w ostatnich latach dużą popularnością cieszą się produkty ekologiczne – dlatego też firma Roleski opracowała recepturę ketchupów BIO w trzech wariantach smakowych – oryginalny, jalapeño pikantny oraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Linia sosów BIO to ukłon w stronę ekologicznych upraw i zdrowszego żywienia.

Bądź BIO i jedz BIO
Ketchupy Roleski BIO produkowane są z naturalnych, wyselekcjonowanych, certyfikowanych oraz, co najważniejsze, wolnych od GMO ekologicznych składników. Organiczne produkty spożywcze wytwarzane są z surowców pochodzących z upraw ekologicznych, w których nie stosuje się pestycydów oraz sztucznych nawozów. Nie zawierają one konserwantów. Charakterystyczną cechą produktów BIO jest umieszczony na etykietach certyfikat w kształcie listka na zielonym tle. Jego obecność gwarantuje zgodność produktu z normami Unii Europejskiej w zakresie produkcji i znakowania produktów ekologicznych.

Trio marzeń
W linii ketchupów BIO od Roleski znajdują się trzy specjalnie opracowane smaki, które sprostają wymaganiom kubków smakowych osób lubiących zarówno pikantne odsłony sosów pomidorowych, jak i wielbicieli bardziej ziołowych propozycji.

Ekologiczny ketchup BIO z dodatkiem papryczek jalapeño to najlepszy wybór dla tych, którzy lubią ostrzejszą kuchnię. Może być stosowany jako samodzielny dodatek do kiełbasy, żeberek, karkówki czy szaszłyka. Wersja jalapeño podkręci też smak wegetariańskich dań, takich jak pasztet z soczewicy czy bezmięsny gyros ze względu na swój specyficzny smak, który wyróżnia ten ketchup na tle innych ostrych sosów.

Ketchup Ekologiczny BIO z Suszonymi Pomidorami Łagodny to recepta na podwójnie pomidorowy smak. Ten wariant ketchupów ekologicznych Roleski stworzy duet idealny z lekką kanapką, a również podkręci smak klopsików w sosie pomidorowo-paprykowym. Można go również dodać do domowych dressingów czy zapiekanek. Dodatek suszonych pomidorów nadaje ketchupowi odrobinę szlachetnej słodyczy.

Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny to gwarancja smaku w zgodzie z naturą, która zadowoli wszystkich domowników. Z łatwością znajdzie swoje miejsce przy rodzinnym stole – i nikomu go nie odda! Najlepiej smakuje z grzankami z serem, parówkami drobiowymi czy jako dodatek do frytek.

Ketchupy BIO Roleski są ekologiczne i nie posiadają w swoim składzie skrobi oraz glutenu. Każde 100 gramów produktu powstało z aż 218 gramów wyselekcjonowanych pomidorów dojrzewających w promieniach słońca. Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny, z dodatkiem papryczek jalapeño czy z dodatkiem suszonych pomidorów sprawdzą się jako dodatek w każdej diecie – również wegetariańskiej. Spróbuj, a na pewno polubisz!

Ketchup Ekologiczny BIO z Suszonymi Pomidorami Łagodny
Cena: średnia cena półkowa ketchupu bio to 6,39 zł