Produkcja pieczywa – w jakie urządzenia zainwestować?

12 lipca 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Masowa produkcja pieczywa nie należałaby do najłatwiejszych i opłacalnych czynności, gdyby zabrakło nowoczesnego sprzętu i wyposażenia w zakładzie produkcyjnym (piekarni, cukierni). Coraz więcej przedsiębiorstw, by uniknąć strat i przyspieszyć proces produkcji inwestuje w nowoczesne linie do chleba. Jakie są ich zalety? Na jakie urządzenia postawić?

Korzyści wynikające ze stosowania nowoczesnych linii do chleba
Stosowanie profesjonalnych linii do chleba wiąże się z korzyściami na wielu różnych płaszczyznach. Na początku przede wszystkim warto zaznaczyć, że produkcja chleba na masową skalę jest o wiele tańsza, szybsza i efektywniejsza. Zaawansowane rozwiązania pozwalają na dostosowanie urządzenia do rodzaju ciasta i wypieków. Ponadto poprawia się znacznie higiena pracy i wyrobów piekarniczych, a także zwiększa efektywność pracy pracowników. Profesjonalne i innowacyjne linie do chleba wykorzystywane są w wielu zakładach produkcyjnych, a także w osiedlowych, sklepowych piekarniach i cukierniach, które w ofercie mają tego typu wypieki. Linie do chleba pozwalają usprawnić proces produkcji pieczywa, zaoszczędzić czas, który pracownicy musieliby przeznaczyć na samodzielne wyrabianie ciasta, a także pieniędzy.

Profesjonalna Linia do produkcji chleba OPTIMA 
Linia do produkcji chleba Optima stanowi połączenie prostoty i efektywności i jest dostępna w atrakcyjnych cenach. Przede wszystkim warto tu wskazać na jej wydajność roboczą, która wynosi 600-2400 szt/h, wydajność maksymalną-3000 szt/h. Maszynę może obsługiwać jedna lub maksymalnie dwie osoby. Linia do produkcji chleba OPTIMA ma profesjonalny system, złożony z wywrotnicy do dzieży, wagodzielarki, elektronicznej kontroli ważenia kęsów, zaokrąglarki, komory garowniczej i wydłużarki. Urządzenie stanowi uniwersalne rozwiązanie dla wielu zakładów piekarniczych. Zakres gramatury linii do produkcji chleba Optima to 250-2000 g. Cała linia zawiera tylko 6 m2. Jest to systemowe rozwiązanie, które gwarantuje wiele oszczędności na naważkach, a także całkowitą kontrolę produkcji. Omawiana linia do chleba jest wyposażona w wiele funkcji, ułatwiających pracę: płynną regulację prędkości, ważenia, licznik kęsów, a także wiele innych istotnych funkcji. Linia OPTIMA może być wyposażona w elektroniczną wagę kontrolną, która ma za zadanie odrzucać wadliwe kęsy, które nie spełniają określonej wagi oraz steruje każdą wagodzielarką objętościową.

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat  linii do produkcji chleba OPTIMA?