Jestem Rama. Inna. Roślinna.
Rama – goszcząca w polskich domach od ponad 20 lat – zyskuje nowe oblicze. Receptura, oparta na wysokiej jakości oleju rzepakowym, prosty skład i doskonały smak teraz zamknięte są w zupełnie nowym opakowaniu.
Roślinna,
… bo powstaje z wysokiej jakości oleju rzepakowego. To on jest głównym bohaterem receptury Ramy Classic, dzięki czemu stanowi ona źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Co ważne, wszystkie dostępne warianty Ramy powstają na bazie wysokiej jakości olejów roślinnych. Zawierają także witaminy A, D i E. Zatem czas na kanapkę z Ramą! To doskonały sposób na włączenie do diety zdrowych tłuszczów.
Pyszna,
… bo cechuje ją doskonały smak. Warianty Rama Classic, Buttery i z solą morską, dzięki zastosowaniu nowych technologii produkcji, świetnie rozsmarowują się na kanapce zaraz po wyjęciu z lodówki. Gwarantują nowe wrażenia smakowe i odczucie idealnego rozpuszczania się w ustach. Śniadanie w biegu czy lunch, przy którym łapiemy oddech w pracy – od teraz będą jeszcze większą przyjemnością!
Inna,
… bo zamknięta w nowoczesnym, czytelnym, od teraz białym opakowaniu. Znajduje się na nim duże, dobrze widoczne logo, a poniżej nazwa wariantu napisana nową, charakterystyczną czcionką. Kwiaty rzepaku umiejscowione na przykrywce oraz ściankach opakowania wskazują na główny składnik receptury odświeżonych produktów. Każdy wariant smakowy cechuje także spersonalizowany kolor obramowania przykrywki, dzięki czemu łatwo znajdziemy na półce poszukiwany produkt.
Wsparcie
Nowa linia komunikacyjna marki Rama będzie opierać się na odwołaniu do roślinnego pochodzenia produktu, prostoty, naturalności i przejrzystości jego składu. Takie komunikaty zdeterminowały narzędzia wspierające wprowadzenie na rynek odświeżonej wersji produktu.
Wsparcie obejmuje: kampanię TV oraz digitalową, narzędzia OOH (jak billboardy), materiały POS i degustacje w miejscach sprzedaży oraz aktywności PR.
Sugerowana cena detaliczna Ramy Classic:
450g – 5,59 pln
Najlepsze zimowe śniadania
Śniadanie – najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zazwyczaj jedzony w pośpiechu, zrobiony z tego, co mamy pod ręką. Często bez zastanowienia się nad tym, czy dostarczamy organizmowi wszystkich potrzebnych składników odżywczych. Szczególnie zimą powinniśmy skupić się nad tym, aby śniadania, którymi rozpoczynamy pracowity dzień, były pożywne, rozgrzewające oraz szczególnie smaczne. Każdy, kto spojrzy za okno chwilę po przebudzeniu się i zobaczy szary, ponury, ciemny widok, powinien poszukiwać radości w drobnych elementach poranka. Czas więc na pyszne, wartościowe, poprawiające nastrój zimowe śniadania.
Pieczone? Nie tylko na obiad!
Mięso upieczone na obiad nie zostało w całości zjedzone i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Nic prostszego – wykorzystaj go przygotowując śniadanie kolejnego dnia. Kanapki z pieczonym rostbefem, ciepłą konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym to połączenie, które na pewno zachwyci smakiem, a dodatkowo nasyci na cały dzień pracy. Zimą – jak znalazł! To także idealna propozycja na oryginalną kolację w gronie rodziny czy przyjaciół.
Kanapki z rostbefem, konfiturą z czerwonej cebuli i serem pleśniowym
Składniki:
- 4 kromki pieczywa
- 2 łyżeczki Ramy Classic
- 100 g pieczonego rostbefu
- 4 czerwone cebule
- 50 g sera pleśniowego typu blue
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Pokrój cebulę w piórka i zeszklij na patelni, na oleju. Następnie dodaj ocet, a po odparowaniu płynu dodaj miód i duś całość jeszcze chwilę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Kromki pieczywa posmaruj Ramą Classic.
- Upieczone wcześniej mięso pokrój w cienkie plastry, skrop olejem i smaż chwilę na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Tak przygotowane plastry mięsa połóż na pieczywie.
- Jako kolejną warstwę rozłóż na kanapkach przygotowaną konfiturę z cebuli i udekoruj listkami pietruszki. Ser pokrusz na małe kawałki i posyp nim całość kanapek.
Warzywnie i smacznie!
Dla tych, którzy nie przepadają za mięsnymi dodatkami do kanapek, ale chcieliby rozgrzać się przy pomocy ciepłej przekąski, idealną propozycją będą grillowane warzywa. To nie prawda, że najlepiej smakują jako dodatek do obiadu. Sprawdzą się także na kanapkach, zwłaszcza w połączeniu z aromatem octu balsamicznego i smakiem suszonych pomidorów. Naprawdę warto spróbować!
Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika
Składniki:
- 4 kromki chleba żytniego
- ¼ cukinii
- ¼ papryki czerwonej
- roszponka
- 2 łyżki Ramy Classic
- 2 suszone pomidory
- 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 2 łyżki octu balsamicznego
- kiełki słonecznika
Sposób przygotowania:
- Przygotowane pieczywo posmaruj cienką warstwą Ramy Classic.
- Paprykę oraz cukinię pokrój na małe kawałki i podsmaż na oliwie z suszonych pomidorów, na rozgrzanej patelni grillowej. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone suszone pomidory oraz ocet balsamiczny. Całość dopraw do smaku.
- Roszponkę umyj, osusz i ułóż na kromkach pieczywa. Przygotowane warzywa rozłóż równomiernie na kanapkach, a ich wierzch udekoruj kiełkami słonecznika.
Po góralsku!
Z czym kojarzą nam się polskie góry? Oczywiście, że z oscypkiem. Dlatego wśród zimowych propozycji na pyszne, pożywne, zimowe śniadanie, nie może zabraknąć dania z tym smakołykiem. Idealne zwłaszcza dla tych, którzy wrócili dopiero z tatrzańskiego wypoczynku. Kanapki z kurczakiem, oscypkiem i żurawiną przywołają na myśl wspomnienia o zimowych feriach, ale też doskonale nasycą na cały dzień. Przyjemne z pożytecznym!
Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem
i żurawiną
Składniki:
- 8 kromek ciabatty
- 2 łyżeczki Ramy Classic
- 1 wędzona pierś kurczaka
- 0,5 oscypka
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- kiełki słonecznika
Sposób przygotowania:
- Kromki ciabatty opiekaj przez chwilę, aby stały się chrupiące. Wystudzone posmaruj cienką warstwą Ramy Classic.
- Na pieczywie ułóż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Oscypka pokrój w cienki plastry i usmaż na rozgrzanej patelni grillowej.
- Grillowany, jeszcze ciepły ser ułóż na kanapkach. Dodaj suszoną żurawinę oraz udekoruj całość kiełkami słonecznika.
Słodko – wytrawnie
Śniadania z ciepłymi dodatkami zawsze rozgrzewają i sycą w niezwykły sposób. Wyjątkowym połączeniem jest smak słodkiej konfitury i kontrastujące z nim smaki sera pleśniowego i szynki szwarcwaldzkiej. Zachwyci najbardziej wymagających smakoszy, ale przekona też wszystkich amatorów słodkich śniadań do zjedzenia czegoś naprawdę sycącego.
Kanapki z szynką szwarcwaldzką i smażonym serem pleśniowym
Składniki:
- 4 kromki pieczywa z ziarnami słonecznika
- 50 g sera pleśniowego typu brie
- 2 łyżeczki Ramy Classic
- 2 łyżeczki konfitury gruszkowej
- rukola
- 1 jajko
- 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki bułki tartej
- 50 ml oleju
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Pieczywo posmaruj cienką warstwą Ramy Classic, a następnie rozłóż na nich rukolę.
- Plastry szynki pozwijaj w rurki lub różyczki i ułóż na pieczywie. Ser pokrój w cienkie plastry. Przygotuj na osobnych talerzach: mąkę, rozbite jajko, bułkę tartą. Każdy z plastrów panieruj kolejno w każdym ze składników. Opanierowany ser usmaż na rozgrzanym oleju, a następnie odsącz na papierowym ręczniku. Jeszcze ciepły ułóż na kanapkach.
- Kanapki udekoruj konfiturą oraz listkami natki pietruszki.