Trufle czekoladowe

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny
  • 35 dag gorzkiej czekolady 70%
  • 35 dag śmietanki 36%
  • starta skórka z pomarańczy (u mnie kandyzowana)
  • kieliszek rumu lub wódki
  • do obtoczenia np.kakao, mielone orzechy, wiórki kokosowe, inna posypka
  1. Czekoladę rozpuszczam. Śmietanę podgrzewam w rondelku, ale nie doprowadzam do zagotowania. Dodaję skórkę z pomarańczy, wlewam do czekolady. Dodaję alkohol.
  2. Masę przekładam do płaskiego, zamykanego pojemnika i wkładam do lodówki na noc.
  3. Ze schłodzonej masy formuję niewielkie kulki i obtaczam je w różnych posypkach. Schładzam.

file1509546778



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.