Naturalne pasty warzywne Natura Smaku

21 marca 2017, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

Premiera Amplusa: 100% naturalne pasty warzywne NATURA SMAKU już na rynku

 Wszyscy wiemy, że zdrowa dieta to dieta oparta na warzywach i owocach. Ale tak z ręką na sercu – kto je brokuły, buraki czy jarmuż codziennie? Kto przygotowuje sosy, dipy czy przekąski na bazie świeżych warzyw? Kto zrezygnuje z szynki czy sera na kanapce, lub sosów z sztucznymi dodatkami do mięsa, jeśli do wyboru ma tylko – otóż to! Do tej pory wyboru nie było!

 

Teraz wszystko się zmieni. Do sklepów trafił nowatorski produkt – PASTY WARZYWNE NATURA SMAKU. Na zawsze może zmienić on zwyczaje kulinarne Polaków! Sprawi, że po warzywa będziemy sięgać nie tylko częściej, ale i chętnie! Oszczędzimy czas, zadbamy o zdrowie, figurę i formę!

 Przedstawiamy Państwu w 100 procentach naturalne pasty warzywne NATURA SMAKU. Bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku i zapachu, bez barwników, bez soi, laktozy i glutenu. Idealne dla wegan, osób na diecie i wszystkich, którzy dbają o siebie i swoich bliskich. Dlaczego wierzymy,
że zrewolucjonizują nasz jadłospis?

Po pierwsze – PASTY WARZYWNE NATURA SMAKU POMAGAJĄ DBAĆ O ZDROWIE. Jedząc wielowarzywne pasty Natura Smaku, jesz zdrowo. Pasty nie zawierają sztucznych dodatków, konserwantów, wypełniaczy i barwników. Są bogatym źródłem błonnika i, co ważne w odchudzaniu, mają mało kalorii (mniej niż 150 kcal w 100 g).

Pasty warzywne NATURA SMAKU są innowacyjnym produktem, który składa się wyłącznie z warzyw, owoców, nasion, olejów roślinnych i przypraw. Sprawdzą się jako zdrowa przekąska, dodatek do obiadu, a także jako świetny posiłek dla osób nietolerujących laktozy czy glutenu.

Pasty warzywne NATURA SMAKU są bogate w wartości odżywcze, np.: witaminy, kwasy tłuszczowe nasycone, węglowodany i błonnik. Są idealne dla wegetarian ze względu na zawartość białka. Jakość składników oraz same pasty są weryfikowane niezależnymi badaniami w akredytowanych laboratoriach.

„Warzywa są ważnym źródłem deficytowych naturalnych związków, szczególnie błonnika pokarmowego, witamin C, A, E z grupy B i wielu składników mineralnych np.: potasu” – mówi dr hab. Inż. Piotr Gębczyński, Kierownik Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. – „Zwłaszcza dzisiaj, kiedy intensywny tryb życia, związany z pracą, ogranicza czas na własnoręczne przygotowanie posiłków, warto zwrócić uwagę na produkty gotowe. Wybierając naturalne pasty warzywne możemy być pewni, że mamy do czynienia z bezpieczną żywnością pochodzącą z pewnego źródła”. – dodaje dr hab. Inż. Piotr Gębczyński.

Po drugie – PASTY WARZYWNE NATURA SMAKU MAJĄ UNIKATOWY SMAK, zapach i konsystencję. Pasty Natura Smaku swój niepowtarzalny smak i świeżość zawdzięczają unikatowej recepturze i pieczołowitemu procesowi wytwarzania oraz starannie wyselekcjonowanym składnikom. Pasty przygotowujemy tak, aby warzywa i owoce zachowały jak najwięcej swoich właściwości odżywczych i prozdrowotnych. Nie mielimy ich w całości, by kawałki warzyw były wyczuwalne, ale też dbamy o to, by pasty mogły się też dobrze rozprowadzać, np. na pieczywie. Ich smak powinien zaspokoić najbardziej wymagające gusta kulinarne.

– „Naszym priorytetem jest jakość oferowanych produktów. Chcieliśmy stworzyć produkt odpowiadający potrzebom i gustom konsumentów. Wiemy, że dzisiaj coraz więcej Polaków chce jeść zdrowo, a dodatkowo nie ma czasu, aby przyrządzać naturalne i smaczne posiłki. Dlatego uruchomiliśmy specjalnie dedykowaną linię produkcyjną i stworzyliśmy 100% naturalne pasty wielowarzywne. Bez sztucznych dodatków, niskokaloryczne, świetnie sprawdzające się w codziennej diecie”. – mówi Katarzyna Rybicka, członek zarządu Amplus Sp. z o.o. – „Pasty to gotowy posiłek,
w dodatku niezwykle smaczny – podkreślają to osoby, które próbowały past – a wiemy, że wiele zdrowych produktów niestety nie smakuje najlepiej. Nam udało się to zmienić. Nasze smaki są unikalne i jednocześnie tak różne, że każdy znajdzie coś dla siebie. A to nie koniec, na rynkowy debiut czekają nowe fascynujące smaki zawarte w 100% naturalnych pastach wielowarzywnych Natura Smaku.” –
dodaje.

Po trzecie – PASTY WARZYWNE NATURA SMAKU OSZCZĘDZAJĄ CZAS. Komponując pasty połączyliśmy to, co zdrowe – świeże warzywa, owoce i przyprawy, w to, co praktyczne – produkt gotowy do jedzenia. Stworzyliśmy zdrowy, gotowy wygodny i szybki w użyciu posiłek. Pasty wielowarzywne Natura Smaku.

Teraz nie trzeba tracić czasu na przyrządzanie zdrowych i naturalnych posiłków. Mamy gotowe rozwiązanie, sięgnij po 100 % naturalne pasty warzywne Natura Smaku.

 Na początek polecamy trzy unikatowe smaki: pasta warzywna NATURA SMAKU Brokuł + Jarmuż, pasta warzywna NATURA SMAKU Burak + Fasola, pasta warzywna NATURA SMAKU Marchew
+ Imbir.

 Pasta Brokuł + Jarmuż swoją świeżość zawdzięcza połączeniu zielonych warzyw z ziołami. Wyrazistego charakteru całej kompozycji nadają naturalne przyprawy. Brokuł w połączeniu z jarmużem, bogatymi w antyoksydanty zielonymi warzywami hamuje procesy starzenia. Pasta dostarcza dużą dawkę witaminy C.

 Pasta Burak + Fasola, słodycz buraka została przełamana wyrazistością świeżych, naturalnych dodatków. Burak w połączeniu z bogatymi w potas składnikami wspomaga układ krwionośny
i odporność. Naturalne przyprawy działają przeciwalergicznie i przeciwwirusowo.

 Pasta Marchew + Imbir to nowe, zaskakujące oblicze marchewki dzięki orientalnym nutom. Marchew jako znany antyoksydant zawierający witaminę A, odżywia organizm od wewnątrz, zwalcza zmarszczki i dba o wzrok.

Wyłącznym producentem i dystrybutorem past warzywnych NATURA SMAKU  jest Amplus Sp. z o.o. – wiodący polski producent i dystrybutor warzyw i owoców.

 Od połowy marca br. pasty dostępne są w wybranych sklepach sieci Stokrotka w całym kraju.
W kwietniu br. pojawią się także w wybranych sklepach sieci Żabka w całym kraju.

 

Więcej informacji:

https://amplusfoods.com/produkty/pastywarzywne/

www.facebook.pl/naturasmaku

www.instagram.com/naturasmaku