W weekend miałam okazję przetestować przecier pomidorowy CIRIO Passata Rustica.
Pierwsze co mnie pozytywnie zaskoczyło to skład przecieru : pomidory i regulator kwasowości ( kwas cytrynowy). Tylko dwa składniki, bez zbędnych dodatków i polepszaczy smaku. Po prostu przecier naturalny.
Wartość średnia na 100 g produktu
Wartość energetyczna | 135 kJ / 32 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,3 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | 0,02 g |
* tabela ze strony www.Cirio1856.pl
Passata Rustica świetnie sprawdzi się do przygotowania dań, które nie wymagają długiego czasu gotowania, jednocześnie zachowując smak świeżych pomidorów. Idealna do dań z makaronem, mięsem czy pizzy. Co może być lepsze od przecieru z pomidorów leżakujących pod włoskim słońcem. Szczerze polecam. A ja już rozmyślam nad innym daniem z użyciem przecieru Cirio. Teraz będzie to mój nr 1 jeśli chodzi o przeciery. A próbowałam ich już trochę.