Bananowa rozkosz
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kubek orzechów laskowych
8 kromek, białego chleba, przekrojonych na pół
2 banany, pokrojone wzdłużnie
16 pianek, przecięte na pół
miękkie masło
cukier puder
1 kubek orzechów laskowych
8 kromek, białego chleba, przekrojonych na pół
2 banany, pokrojone wzdłużnie
16 pianek, przecięte na pół
miękkie masło
cukier puder
Przygotowanie:
Rozgrzać grilla. Na patelni delikatnie uprażyć orzechy. Posmarować wszystkie kromki chleba cienką warstwą masła i posypać odrobiną orzechów laskowych. Ułożyć plasterki banana na 4 kromkach, a pianki na pozostałych 4. Połączyć 1 kromkę z bananami z 1 kromką z piankami i mocno ścisnąć. Każdą kanapkę posmarować cienką warstwą masła z każdej strony. Kłaść kanapki na ruszcie grilla i piec ok. 2 min. z każdej strony. Po upieczeniu przekroić każdą kanapkę na pół po przekątnej. Umieść kanapki na półmisku i posypać cukrem pudrem.
Rozgrzać grilla. Na patelni delikatnie uprażyć orzechy. Posmarować wszystkie kromki chleba cienką warstwą masła i posypać odrobiną orzechów laskowych. Ułożyć plasterki banana na 4 kromkach, a pianki na pozostałych 4. Połączyć 1 kromkę z bananami z 1 kromką z piankami i mocno ścisnąć. Każdą kanapkę posmarować cienką warstwą masła z każdej strony. Kłaść kanapki na ruszcie grilla i piec ok. 2 min. z każdej strony. Po upieczeniu przekroić każdą kanapkę na pół po przekątnej. Umieść kanapki na półmisku i posypać cukrem pudrem.