Karaibska przekąska

12 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Krakersy z grillowanym kurczakiem i jogurtem

Składniki:
1/4 szklanki jogurtu waniliowego o niskiej zawartości tłuszczu
1/8 łyżeczki skórki cytrynowej
1/2 łyżeczki soku z limonki
1/8 łyżeczki przyprawy karaibskiej
36 krakersów
1/2 awokado, pocięte na 36 cienkie plasterki, następnie przecięte na pół
1/2 kg gotowanej piersi z kurczaka bez kości, pokrojonej na paski (36 sztuk)
2 łyżki wiórków kokosowych (Baker’s Angel)
1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie:
Wymieszać 4 pierwsze składniki. Przechowywać w lodówce min. 20 min. Kurczaka grillować na ruszcie wysmarowanym oliwą, aby na mięsie pojawiły się charakterystyczne ślady (ok. 5-7 min.). Po zdjęciu mięsa z rusztu, delikatnie osolić. Krakersy przybrać awokado i grillowanym kurczakiem (2 paski), mieszanką jogurtu, wiórkami i kolendrą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺