Borówka, Jarzębina i Żurawina Stovit na ostatkowej uczcie

11 lutego 2016, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Dodatki do mięs i serów Stovit idealnie komponują się zarówno z przystawkami, jak i daniami głównymi.  Borówka, Żurawina i Jarzębina to produkty niskosłodzone, które dzięki niskiej zawartości cukru mogą być z powodzeniem wykorzystywane w kuchni przez osoby dbające o sylwetkę. Dodatki do mięs i serów dobrze komponują się z wieloma gatunkami serów. Wszelkie rodzaje mięs dzięki nim nabierają jeszcze bardziej szlachetnego smaku. Żurawina to źródło energii a także skarbnica żelaza, witaminy C i błonnika. Żurawina to także prawdziwa ozdoba stołu – wspaniały rubinowy kolor i wyjątkowy smak. Z kolei owoce jarzębiny zawierają wiele kwasów organicznych, głównie kwas askorbinowy, czyli popularną witaminę C, a także duże ilości witaminy A. Borówka czerwona to źródło wapnia, magnezu, fosforu oraz witaminy A i C.

 

Cena: ok. 5 zł

www.stovit.com.plpremium_jarzebina_2015