Czerwona kapusta z winem

20 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

60 dag czerwonej kapusty
10 dag wędzonego boczku
2 jabłka
3 dag mąki
1/2 szklanki wina
3 goździki
sól, kwasek cytrynowy, cukier

Kapustę cienko poszatkować, zalać małą ilością wrzątku i ugotować do miękkości. Gdy będzie gotowa, zakwasić kwasem cytrynowym, dodać starte na tarce jabłka, boczek pokroić w kosteczkę, stopić, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Na patelnię z zasmażką wyłożyć kapustę, wlać wino i przyprawić potrawę do smaku, tak przygotowana kapusta świetnie nadaje się do pieczonej kaczki, gęsi lub pieczeni wołowej.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...