Sałatka z grillowanym tuńczykiem

20 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka z grillowanym tuńczykiem
Składniki:
6 małych ziemniaków
sałatka,
½ małej czerwonej cebuli, pokrojona w plasterki
½ cytryny
2 filety z tuńczyka, ok. 125g każdy
oliwa z oliwek
1 puszka kukurydzy
mały pęczek kolendry, posiekanej
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować do miękkości (ok. 10 min.). Cebulę i sok z cytryny wymieszać w dużej misce, doprawić i dobrze wymieszać. Steki z tuńczyka pokropić oliwą i grillować przez ok. 2 min. na 1 stronie. Osuszone ciepłe ziemniaki wymieszać z cebulą i sokiem z cytryny, a następnie dodać kukurydzę i kolendrę i ponownie zamieszać. Podawać z tuńczykiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...