Zupa krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

12 października 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

krem_z_dyni_z_fasola_i_smazona_bazylia_Index_Food_przepis

Składniki na 5 porcji:

·         0,5 kg dyni

·         250 g drobnej fasoli z puszki

·         1 mały por

·         1 litr bulionu warzywnego

·         15 g bazylii

·         50 g gęstego jogurtu

·         oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

·         25 g masła

·         sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

·         Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut.

·         Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska