Sałatka śródziemnomorska

17 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Sałatka śródziemnomorska z grillowanych warzyw i mięsa
Składniki:
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki pieprzu
1/3 filiżanki oliwy vinaigrette
5 steków z widocznym tłuszczem
spray nonstick
1 duża czerwona papryka
mieszane sałaty
1 duży pomidor, pokrojony w kawałki
1 puszka czarnych oliwek w plasterkach, odsączonych
1/4 szklanki gorącej cherry
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać w małej misce. Wlać sos, dodać wody, aby otrzymać 1/2 szklanki. Marynatę rozsmarować po obu stronach steku. Posypać papryką, pieprzem i pokropić oliwą/nonstick spray. Grillować ok. 7 min. Położyć paprykę oraz pomidora i grillować ok. 5 min. Zdjąć, paprykę pokroić w paski, a pomidora w grubą kostkę lub ćwiartki. Dodać mieszankę sałaty i pozostałe składniki do sosu w misce. Pokroić mięso w poprzek włókien. Dodać do sałatki. Delikatnie wymieszać.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz