Grillowane kiełbaski z polentą

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane kiełbaski z polentą

Składniki:
1 mały bakłażan, pocięty wzdłużnie w plasterki
2 duże papryki, pocięte w pierścienie
1 duża papryka włoska (cubanelle), przecięta na pół (wzdłuż)
1 średnia cebula, pokrojona w plastry
spray nonstick (lub oliwa)
1/2 szklanki octu balsamicznego vinaigrette
1 mały słoiczek kaparów
4 kiełbaski, ponacinane
polenta, wystudzona, pocięta na 12 plastrów
starty parmezan
Przygotowanie:
Warzywa spryskać nonstick lub oliwą. Grillować od 10 do 12 min., obracając raz. Zdjąć z grilla i pokroić drobno. Wymieszać z winegretem i kaparami. Kiełbaski grillować ok. 8 min. spryskując oliwą lub nonstick. Pod koniec pieczenia położyć plastry z polenty i grillować jeszcze ok. 6 min., obracając, aż polenta się zarumieni. Kiełbaski podawać z polentą  i mieszanką warzyw.