Grillowane kiełbaski z polentą

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane kiełbaski z polentą

Składniki:
1 mały bakłażan, pocięty wzdłużnie w plasterki
2 duże papryki, pocięte w pierścienie
1 duża papryka włoska (cubanelle), przecięta na pół (wzdłuż)
1 średnia cebula, pokrojona w plastry
spray nonstick (lub oliwa)
1/2 szklanki octu balsamicznego vinaigrette
1 mały słoiczek kaparów
4 kiełbaski, ponacinane
polenta, wystudzona, pocięta na 12 plastrów
starty parmezan
Przygotowanie:
Warzywa spryskać nonstick lub oliwą. Grillować od 10 do 12 min., obracając raz. Zdjąć z grilla i pokroić drobno. Wymieszać z winegretem i kaparami. Kiełbaski grillować ok. 8 min. spryskując oliwą lub nonstick. Pod koniec pieczenia położyć plastry z polenty i grillować jeszcze ok. 6 min., obracając, aż polenta się zarumieni. Kiełbaski podawać z polentą  i mieszanką warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...