Miecznik z grilla
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 steki z miecznika
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
4 szklanki rukoli lub szpinaku
1/4 szklanki oliwy
½ kg pomidorków koktailowych
Garnish: posiekana natka pietruszki
Przygotowanie:
Ryby oprószyć solą i pieprzem, pokropić oliwą i grillować raz obracając od 8 do 10 min. Rukolę skropić oliwą, dodać przekrojone na pół pomidorki, na wierzch ułożyć rybę. Rybę polać 1 łyżką oliwy. Udekorować pietruszką. Można podawać z paluszkami chlebowymi i oliwkami.
Ryby oprószyć solą i pieprzem, pokropić oliwą i grillować raz obracając od 8 do 10 min. Rukolę skropić oliwą, dodać przekrojone na pół pomidorki, na wierzch ułożyć rybę. Rybę polać 1 łyżką oliwy. Udekorować pietruszką. Można podawać z paluszkami chlebowymi i oliwkami.