Śródziemnomorskie pasty: Relish, Pindżur i Papryka w musztardzie
Dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej firma Podravka przygotowała nowe smaki past warzywnych – Relish, Pindżur i Paprykę w musztardzie. Są to wyjątkowe dodatki do potraw z oryginalną warzywną nutą. Nowe pasty powstały na bazie oryginalnej, chorwackiej receptury i nie zawierają konserwantów.
Pasta Relish przyrządzona została na bazie ogórków, papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale smakuje zarówno z panierowanym, jak i pieczonym mięsem. W ciekawy sposób podkreśli smak gulaszów i sosów oraz dań warzywnych, sprawdzi się też idealnie jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Będzie również smakowitym dodatkiem do potraw z grilla.
Pindżur swój aromat i kolor zawdzięcza mieszance najwyższej jakości warzyw dojrzałych w słońcu południowej Europy: kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz starannie wyselekcjonowanych przypraw. Pindżur to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jako oryginalne nadzienie mięsnych rolad.
Ostatnia nowość wśród past warzywnych oferowanych przez Podravkę to Papryka w musztardzie, będąca doskonałym połączeniem dojrzewającej w śródziemnomorskim słońcu papryki, cebuli oraz aromatycznej musztardy. Idealnie podkreśli smak pieczonego mięsa oraz wędlin. To również unikalny dodatek, który doskonale skomponuje się z daniami z grilla.