Zakwaszenie organizmu – przyczyna wielu chorób

20 lipca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Odsetek zachorowań wcale się nie zmniejsza, mimo dostępności do wielu nowoczesnych urządzeń diagnostycznych i zaawansowanych metod leczenia. Jeszcze nie zdążymy dobrze wyzdrowieć, a już atakuje nas kolejna dolegliwość.

logo

Dlaczego chorujemy?

Wszystko zaczyna się całkiem niewinnie. Najpierw dochodzi do silnego zmęczenia. Czujemy jak ulatnia się z nas energia, tracimy chęć i zapał – mimo że do tej pory byliśmy bardzo aktywni. Z czasem zaczynają pojawiać się problemy trawienne, włosy przerzedzają się, a skóra traci swój blask. To wszystko są sygnały ostrzegawcze, które wysyła nasz organizm. Sygnały świadczące o postępującym zakwaszaniu organizmu, które do zdrowotnego wyniszczenia.
„To, co błędnie nazywamy chorobą, jest tak naprawdę manifestacją odłożonych kwasów i toksyn w ciele.” – w słowach dr Roberta O. Younga tkwi kwintesencja przyczyny dotykających nas schorzeń. To zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej sprawia, że jedna choroba pociąga za sobą kolejną, rujnując nasze zdrowie. Niestety większość lekarzy leczy wyłącznie objawowo. Dlatego jednak choroba wywołuje następną, ponieważ maskowane są wyłącznie symptomy. Specjaliści przepisują wiele leków, które pacjenci muszą łykać do końca życia, a które przynoszą tylko doraźną poprawę. Tymczasem wystarczyłoby znaleźć przyczynę takiego stanu. Przyczynę, która jest łatwa do odkrycia, ale żaden z lekarzy nie traktuje jej dostatecznie poważnie.

Zakwaszenie organizmu – twój wróg

Zakwaszenie organizmu to proces, który jest efektem zachwiania równowagi kwasowo-zasadowej w stronę niskiego pH. Chociaż nasz naturalny system buforowy ma za zadanie stać na straży równowagi, w przypadku silnego zakwaszenia, nie jest w stanie ich zneutralizować. Gromadzące się resztki kwasowe działają tak silnie, że alkaliczne substancje pobierane są do krwi z narządów wewnętrznych. Przyczynia się to do stopniowego i szybko postępującego wyniszczenia organizmu. W ten sposób dochodzi do poważnych chorób – z nowotworami na czele.

Zgromadzone w nadmiarze resztki kwasowe dają początek wielu schorzeniom.
Wywołują cukrzycę, obciążając trzustkę niemogącą poradzić sobie ze wzmożoną produkcją insuliny.
Odpowiadają za powstawanie kamicy nerkowej, ponieważ nadwyżki kwasowe odkładają się w postaci kamieni.
Prowadzą do zlepiania krwinek czerwonych i gęstnienia krwi, efektem czego jest wzrost ciśnienia tętniczego.
Zwiększają ryzyko pojawiania się dny moczanowej, której przyczyną jest krystalizowanie soli kwasu moczowego w stawach.
Stwarzając warunki beztlenowe (zmniejszają ilość tlenu), sprzyjają powstawaniu i rozwojowi komórek nowotworowych.

Lista chorób, których początek wynika z zakwaszenia organizmu jest bardzo długa. Dopóki jednak nie zajmiemy się eliminowaniem bezpośredniej przyczyny, nie mamy szans na odzyskanie zdrowia. Leczenie objawowe jest skuteczne tylko na krótką metę, nie będąc w stanie uchronić przed konsekwencjami dokuczających nam dolegliwości.

Walcz z zakwaszeniem organizmu

Zakwaszenie organizmu jest problemem współczesności. Przed okresem wielkiej industrializacji rolnej, ludzie rzadziej chorowali i cieszyli się doskonałym zdrowiem. A to dlatego, że ich dieta w ok. 65% składała się z żywności pochodzenia roślinnego, a tylko w 35% z produktów mięsnych. Dziś jest zupełnie odwrotnie – spożywamy znacznie więcej produktów pochodzenia zwierzęcego, a do tego produktów wysoko przetworzonych. Sami więc stwarzamy sobie problemy – poprzez złe odżywianie dajemy początek wielu poważnym chorobom.

Na szczęście proces zakwaszenia organizmu jest całkowicie odwracalny. Im szybciej zaczniemy działać, tym mniejsze spustoszenie poczynią gromadzące się w nas nadwyżki kwasowe. W pierwszej kolejności należy zacząć od wyeliminowania produktów zakwaszających (np. białe pieczywo, mięso, napoje gazowane), zastępując je produktami zasadowymi (np. warzywami, owocami).

Woda twoim sprzymierzeńcem

W walce z zakwaszeniem organizmu kluczową rolę odgrywa woda. To ona uznawana jest za źródło życia, bez której jesteśmy w stanie przeżyć tylko kilka dni. Już najmniejsze uczucie pragnienia świadczy o stopniowym odwodnieniu organizmu, do którego nie można doprowadzić.
Woda powinna być nieodłącznym elementem codziennej diety, ponieważ:

– wymiata gromadzące się w organizmie toksyczne substancje,
– wspiera prawidłowe funkcjonowanie nerek,
– jest regulatorem temperatury ciała,
– wykazuje działanie dotleniające,
– poprawia tempo metabolizmu,
– zmniejsza poziom „złego” cholesterolu (frakcji LDL).

Warto jednak pamiętać, że tylko woda najwyższej jakości jest w stanie wyeliminować odwodnienie, a jednocześnie usunąć toksyny i przywrócić równowagę kwasowo-zasadową. Nie osiągniesz tego, wybierając ani zwykłą wodę z kranu, ani wodę mineralną.

Specjaliści podkreślają, że najlepszą wodą jest taka, która odzwierciedla wewnętrzne środowisko naszego organizmu. Dobrze, jeśli posiada także budowę strukturalną – dla lepszego przenikania przez błonę komórkową, niskie napięcie powierzchniowe – dla skuteczniejszego usuwania toksyn, ujemny potencjał ORP – dla silniejszego efekty antyoksydacyjnego, odczyn alkaliczny – dla łatwiejszego utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej.

Wszystkie powyższe właściwości najpełniej spełnia alkaliczna woda zjonizowana. Powstaje ona w wyniku reakcji elektrolizy (także elektrolizy zawartych w niej soli mineralnych) na skutek działania prądu elektrycznego. W efekcie dochodzi do rozłączenia zasadowych jonów metali i jonów wodorotlenkowych od jonów kwasowych.
Wodę zjonizowaną można otrzymać nie tylko w laboratoriach chemicznych. Dzięki jonizatorom wody przeznaczonym na użytek domowy, zdrową wodę alkaliczną przygotujesz w domowym zaciszu. Jej właściwości będą identyczne jak działanie wody uzyskanej w laboratorium.

aquator

Woda zjonizowana – samo zdrowie

Pijąc regularnie alkaliczną wodę zjonizowaną, w krótkim czasie zauważysz wyraźne zmiany. Zaczniesz odzyskiwać energię, poprawi się twoje samopoczucie i zdrowie. Pozbędziesz się wielu dolegliwości, a także zmniejszysz ryzyko zachorowania na kolejne, m.in. cukrzycę, nadciśnienie, astmę oskrzelową, zapalenia oskrzeli, dnę moczanową, alergie skórne, łuszczycy, nowotworów.

Warto mieć świadomość, że w krajach Dalekiego Wschodu, gdzie notowany jest niski procent zachorowalności, woda zjonizowana to podstawa właściwie w każdym domu. Statystyki wskazują, że co piąta rodzina w Japonii korzysta z wody zjonizowanej. A to przecież właśnie tam odnotowuje się najwyższy odsetek mieszkańców, którzy przeżyli ponad 100 lat.

Prozdrowotne właściwości alkalicznej wody zjonizowane potwierdzają liczne badania kliniczne. Pozytywnie o jej działaniu wypowiadają się znani naukowcy, a wśród nich: dr Theodore Baroody, dr Sergiej Kuzniecow, dr Susan Lark, dr Robert Young, prof. Stanisław Wiąckowski, Telesforas Laucevičius.

Także i rekomendacje „zwykłych” ludzi świadczą o pozytywnym wpływie wody zjonizowanej na ludzki organizm. Osoby, które do tej pory skazane były na przyjmowanie leków, powracają do zdrowia.

– „Wybór mój padł na aQuator Silver. Chociaż mam go dopiero miesiąc to muszę przyznać z ręką na sercu, że moje samopoczucie się diametralnie zmieniło. Idę spać o 23 lub 24 a budzę się samoistnie ok. piątej(czyli godzinę przed czasem) i o dziwo jestem wyspana, przepełniona świetnym samopoczuciem i pełna energii. Zrezygnowałam z popołudniowej kawy, bo mój organizm przestał się o nią upominać.” / Ewka z Nowego Stawu/

– „Witam. Po roku picia około 3 litrów wody zjonizowanej jestem szalenie uradowana swoim stanem zdrowia. (….) Całkowicie w pierwszej kolejności odstawiłam leki na dnę moczanową, trójglicerydy. Po zrobieniu badan wyniki całkowicie mnie zaskoczyły : kwas moczowy był w normie, trójglicerydy w normie, a cholesterol jeszcze do normy trochę brakowało bo było około 200. Ale cały czas piłam tę – jak ją nazwałam – cudowna wodę i co mnie najbardziej też cieszyło to ubywające kilogramy nadwagi. Przez ten cały rok zgubiłam 25 kg i w tej chwili ważę 70 kg…” / Maria z Lubonia koło Poznania lat 55/

– „Witam. Kupiłam jonizator do wody. Jestem bardzo zadowolona. Mój syn zachorował na cukrzycę typu 1/październik 2013/. W tej chwili nie bierze insuliny.” /Anna/

Powyższe opinie dostępne na stronie http://www.natura-zdrowie.pl świadczą jednoznacznie o skutecznym działaniu wody zjonizowanej. Wystarczy zastąpić ją zwykłą wodą z kranu, by każdego dnia dostarczać organizmowi odpowiednią porcję zasad przywracających równowagę kwasowo-zasadową.
Woda zjonizowana to rewolucja w profilaktyce chorób oraz w walce z nimi. Regularne jej wypijanie pozwala na długie życie w doskonałej formie zdrowotnej i w dobrym samopoczuciu. Inwestując w domowy jonizator, inwestujemy tak naprawdę w swoje zdrowie.

Jonizator wody aQuator jest dostępny TUTAJ