Makaron z sosem pietruszkowym

26 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Makaron z sosem pietruszkowym

Składniki:

0,5 kg makaronu
4 do 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
10 do 12 dużych ząbków czosnku, drobno posiekane
1 szklanka liści pietruszki
1/2 szklanki świeżo startego sera
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wrzącej wodzie, odsączyć i przełożyć do garnka lub miski zostawiając trochę wody z makaronu. Na patelni podsmażyć czosnek, stale mieszając przez 2 do 3 min. Dodać trzy czwarte szklanki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Zdjąć z ognia. Polać sosem po makaronie i wymieszać dokładnie, dodając trochę wody w razie potrzeby. Posypać tartym serem i pozostałą pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...