Morszczuk z masłem i anchois

26 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Delikatny morszczuk zyskuje dzięki anchois na smaku .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 4 małe kawałki filetów rybnych
  • 1 jajko
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki
  • Sól
  • pieprz mielony
  • sok z ½ cytryny
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej słonecznikowy do smażenia
  • 3 łyżki masła
  • 4 filety anchois
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki

Dwie łyżki masła utrzeć z roztartymi na miazgę 2 filecikami anchois i natka pietruszki. Uformować wałeczek i zamrozić. Przekroić na 4 cieniutkie plasterki. Trzymać w lodówce do czasu podania ryby .

Rybę skropić sokiem z cytryny i zostawić na 10 minut . Odsączyć i osuszyć. Posolić , popieprzyć. Panierować w mące , jajku roztrzepanym ze śmietanką , bułce tartej, jajku, mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dodać masło-1 łyżkę .

Podawać kładąc na każdym kawałku ryby ( bardzo gorącym ) plasterek masła , a na nim ½ filecika anchois .

file1269594569



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.