Ciasto chlebowe a’la pizza

24 października 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 opakowanie ciasta chlebowego (ja kupiłam w Lidlu w tygodniu francuskim)

– 3 łyżki koncentratu pomidorowego

– 150 g sera mozzarella

– 100 g polędwicy sopockiej

– 125 g boczku wędzonego

– 120 g sera gorgonzola

Przygotowanie:

Ciasto chlebowe rozwijamy, smarujemy koncentratem pomidorowym ( może być sos pomidorowy smakowy). Posypujemy serem mozzarellą, układamy na niego kawałki pokrojonej w plastry polędwicy. Posypujemy pokrojonym w cienki paski boczkiem o długości ok. 1,5 cm ( można kupić już pokrojony boczek. Na wierzch rozkładamy kawałki sera gorgonzola i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Bardzo dobre na ciepło i zimno

file1414143404