Jedzenie typu fastfood – uwielbiane przez dzieci i dorosłych, spędzające sen z powiek dietetykom… Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem znalazła jednak kompromisowe rozwiązanie, by pogodzić interesy obu stron. Przepis na domowe burgery z kieleckimi dodatkami przypadnie każdemu do gustu!
Najważniejsze składniki to: pełnoziarnistwa bułka, dobrej jakości mielone mięso – drób lub wołowina; warzywa oraz dodatki pozbawione substancji konserwujących np. Majonez Kielecki, Ketchup Kielecki, a także Musztarda Kielecka delikatesowa. Posiłek przygotowany z wymienionych produktów będzie nie tylko smaczny, ale także w porównianiu z gotowym hamburgerem, bardziej wartościowy dla naszego organizmu. Kremowe i aromatyczne dodatki od WSP Społem podkreślą smak warzyw oraz mięsa, a także sprawią, że danie nie rozpadnie się na części podczas jedzenia.
Przygotowanie domowego hamburgera zajmuje zaledwie chwilę. Wystraczy z doprawionego mięsa uformować okrągłe kotlety, usmażyć je lub zgrillować. Warzywa w postaci pomidora, ogórka i papryki i cebuli pokroić w plasty. Sałatę podzielić na pojedyńcze liście. Bułkę przekroić na pół i pogrzać np. w piekarniku. Następnie posmarować jej wewnętrzne strony Majonezem Kieleckim i ułozyć na nich warzywa oraz mięso posmarowane kieleckimi dodatkami – ketchupem i musztardą. Wszystkie składniki przykryć drugą połową ciepłej bułki. Smacznego!
Sugerowana cena detaliczna Majonezu Kieleckiego: 7,99 zł/500 ml
Sugerowana cena detaliczna Ketchupu Kieleckiego łagodnego: 3,69 zł/270g
Sugerowana cena detaliczna Musztardy Kieleckiej delikatesowej: 2,19 zł/190g
www.wspspolem.com.pl