Brukselka

21 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Brukselka stanowi ważny element diety antynowotworowej, gdyż zawiera cenne składniki, które chronią przed rakiem (piersi, okrężnicy, żołądka). Jest doskonałym warzywem dla tych, którzy chcą schudnąć lub utrzymać prawidłową masę ciała – jest nisko kaloryczna. Główki brukselki są bogate w witaminę C, B-karoten przetwarzany w organizmie na witaminę A, błonnik pokarmowy. Jedyną wadą brukselki jest to, że może ona powodować wzdęcia, czemu możemy zapobiec dodając do gotowania kilka nasion kminku. Brukselkę należy przechowywać w lodówce w perforowanej torbie. Przed gotowaniem usunąć żółte liście, zrobić nacięcie w kształcie litery X na nasadzie każdej główki i wrzucić na gotującą wodę.

file1269167200



FORUM - bieżące dyskusje

Jak odrzucić spadek
Ja miałam 6 miesięcy od śmierci żeby odrzucić spadek, również musiały moje dzieci odrzucić...
Brak zadań domowych
Co o tym sądzicie? Czy myślicie że w początkujących klasach to dobry pomysł?
Ciekawe pomysły na drugie śniadanie…
Mój synek lubi kabanosy, musy albo czekoladę gorzką
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Fizjoterapeuta to strzał w dziesiątkę, odpowiednie ćwiczenia aktywowały mięśnie wokół kolan i jest lepiej....