Kalarepka z marchewką -kremowa

19 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosta jarzynka zrobiona trochę inaczej .

Czas : 20 minut

Składniki :

1 kalarepka

3 marchewki ( najlepiej młode )

szczypta soli

szczypta cukru

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżka masła

¼ szklanki słodkiej śmietanki

1 łyżka sera topionego kremowego ( używam Goudy do smarowania )

2 łyżki usiekanego koperku

Obrać kalarepkę i marchewki. Pokroić w słupki . Zalać dwoma szklankami wody. Lekko osolić i ocukrzyć . Gotować 15 minut. Odcedzić .Dodać masło, koper, śmietankę, ser topiony i sok z cytryny. Delikatnie zamieszać i dusić odkryte 2 minuty.

Wodę z gotowania jarzyn użyć jako bazę do zupy jarzynowej , koperkowej, kalarepowej itp.

file1269017431



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...