Ekologiczne soki Merry Berry – sezon na superowoc!

9 września 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Borówka amerykańska jest eksportowana do nas z Ameryki, płynie przez ocean i trafia na sklepowe półki po wielodniowej podróży? Nic bardziej mylnego, gdyż właśnie borówka amerykańska to kolejny – po jabłkach, malinach, truskawkach i porzeczkach – owoc, w którego uprawie się specjalizujemy. Polska to czołowy producent borówki w Europie i piąty na świecie. A właśnie teraz sezon na błękitne jagody jest w pełni…

Merry Berry_3 smaki

Na terenie Polski uprawia się bardzo różne odmiany borówki amerykańskiej. Z roku na rok powstaje coraz więcej plantacji tego bogatego w składniki odżywcze i wyjątkowe walory smakowe owocu. Doceniany jest on przede wszystkim za naszą zachodnią granicą, ale również w Wielkiej Brytanii i Skandynawii, dlatego wyrastamy na lidera eksportu borówki w Europie.

Owoce borówki mają zdumiewające właściwości prozdrowotne. Charakteryzują się bogactwem składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, mikro- i makroelementów, a dzięki temu, że są niskokaloryczne, mogą stać się nieodłącznym elementem zdrowej kuchni i zbilansowanej diety. Mają właściwości antyoksydacyjne, czyli mogą przeciwdziałać powstawaniu nowotworów. Obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, zbawiennie działają na zmęczone oczy i zapobiegają infekcjom dróg moczowych. Nic dziwnego, iż o jagodach borówki mówi się błękitny skarb.

Owoce borówki są zdrowe, ale przede wszystkim pyszne – słodkie i soczyste. Sprawdzają się nie tylko jako zdrowa przekąska, ale również jako dodatek do sosów, musów, ciast i dekoracji innych deserów. Oczywiście można też dodać je do potraw mącznych, takich jak: makarony, naleśniki, omlety, pierogi czy knedle. Zamrożone doskonale orzeźwią ciepły budyń, a jako dodatek do napoju zastąpią kostki lodu! Można z nich robić przetwory – dżemy, soki i nalewki.
Jeszcze tylko przez chwilę będzie można cieszyć się świeżymi owocami. Warto zatem w pełni wykorzystać ten sezon.

A skoro borówki są tak zdrowe i powinny trafić do codziennej diety, co zrobić, gdy skończy się lato? Odpowiedź jest prosta… sięgnąć po gotowe, smaczne i w 100% naturalne rozwiązania, czyli ekologiczne soki Merry Berry. W każdej butelce Merry Berry „zamkniętych” jest aż 100 borówek. Soki poddawane są pasteryzacji, która w żaden sposób nie wpływa na właściwości odżywcze i walory smakowe wykorzystywanych do produkcji owoców. Produkty nie zawierają żadnych sztucznych dodatków i ulepszaczy, a przede wszystkim cukru. Soki Merry Berry obecnie dostępne są w trzech wariantach smakowych: samej borówki oraz borówki z doskonale zbilansowanym dodatkiem jabłka lub aronii. Markę Merry Berry można znaleźć w sklepach ze zdrową żywnością i w dobrych restauracjach i kawiarniach, a także kupić w delikatesach internetowych.

Borówka amerykańska to samo zdrowie, a dzięki naturalnym sokom Merry Berry sezon na błękitne jagody może trwać, na okrągło, przez cały rok.

www.merry-berry.com