Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym

29 sierpnia 2014, dodał: Sfera Group
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

▪ 1 kalafior

▪ 1 brokuł

▪ 2 pomidory

▪ 25 dag żółtego sera Podlaskiego MSM Mońki w bloku

▪ pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu  i posyp startym żółtym serem.

file1409301667